Kunden har altid ret- også med Fivefingers på!


Forret:

Er faldet godt af på den, med hensyn til alt der har noget med sport at gøre hernede. Prøver dog engang imellem at få bevæget mig over i fitnessklubben og der var vidst også noget, med noget sandboarding her sidste uge. Så skete der noget sært her den anden dag. Jeg bliver simpelthen forment adgang til min lokale fitness klub Energym -kløgtigt- hvor jeg altså betaler noget der ligner 2x fitnessworld pris for at bruge et lazarat af nedslidte tv-shop maskiner.FiveFingers Vibram

Der der sker er at jeg viser receptionisten mit plastik laminerede kort som altid. Det viser sig så at de har spærret mit medlemsskab.
Det er ikke noget en gringo bryder sig om. Når man har blond hår forventer man altid at få adgang, ligegyldigt hvor det er.
Hvad værre var grunden, mine sko var forkerte!

Hovedretten:

Hvis i ikke er klar over det, endnu, er Fivefingers skoen fra Vibram fantastisk. Den har været en kæmpe succes over det mest af verden, men har åbenbart ikke gået sin sejrsgang i Peru endnu.
Med den ultra moderne Fivefinger sko på, får fødderne bare lyst til at bevæge sig. Når den først er kommet på, vil man aldrig tage den af. igen Prøv at tænk tilbage, tænk tilbage på den glæde du havde, da du som barn løb rundt barfodet på en græs eng. Med let vind i håret, den bagende sol i nakken og duften af sommer følte du dig fri. Det er præcis samme følelse man har, når man bruger sine Fivefingers sko.

Vi er fra naturens side ikke født til at bruge sko.
Vidste du at foden indeholder 26 knogler, 33 led og mere end 100 muskler og sener? Nej vel- men det gør den og med dine normale fabriksproducerede Nike løbesko, bruger du kun en brøkdel af disse muskler og knogler. Din fod bliver sur af normale sko. Med Fivefingers på vil din fod igen blive glad. Den vil belønne dig med et sundere helbred, stærkere fødder og en bedre holdning. Ja det er rigtigt nok. Selv ryggen har stor stor gavn af Fivefingers.

“The human foot is a work of art and a masterpiece of engineering.”
—Leonardo Da Vinci

Fivefinger fra Vibram

Desserten:

Det vidste min lille peruvianske fitness receptionist ikke. Hun fortalte at de havde en politik om at mine sko ikke var tilladte. Om jeg blev sur til at starte med? Nej jeg fik til at starte med mere ondt af hende- hun havde åbenlyst ingen som helst idé om fodens anatomi og vigtigheden af korrekt fodtøj.

Det var først da hun insisterede på at jeg ikke kunne komme ind, at jeg blev vred. Prøvede at forklare hende om fordelene ved FiveFingers og at det altså er meget udbredt at bruge sådanne sko, der hvor jeg er fra. Når jeg bliver sur eller skal diskutere noget vigtigt, slår jeg altid over i engelsk og da hendes engelskfærdigheder åbenlyst ikke levnede hende mange chancer for at svare igen, var den eneste vej ud af vores lille dilemma, manageren.

Kommer ind på managerens kontor, han virker til at være en rimelig cool surfer dude, men hans udgangspunkt var det samme, som hans receptionist. Fivefingers var ikke tilladt i hans fitnesscenter. What the fuck?!

Det korte af det lange- hans endelige argumentation var, at de jo havde tunge vægte og hvis sådan en håndvægt faldt over min fod med Fivefingers på kunne det gøre mig skade. Fortalte ham så om fodens anatomi -brugte dog desværre ikke Da Vinci citatet- og sluttede af med at invitere ham med rundt i centret, så vi kunne se hvor mange der trænede i sandaler. Der faldt ti-øren, han var overbevist og gav mig stenen hvorefter han begyndte at spørge interesseret ind til mine leguan sko. Hurra for Nu er Fivefingers igen tilladt i Energym!