Jytte Abildstrøm som professor


Alt går glimrende her i Lima. Jeg er for tiden ved at planlægge en tur med Anna og Victor ud i junglen. Vi tager til Iquitos næste fredag i 10 dages tid. Har intet fravær (klap klap) endnu, så det skal nok gå med en uges selvvalgt ferie.

Vil prøve at skrive lidt om mine 5 fag den kommende tid. Bare lige sådan en hyggelig midtvejsevaluering.

Starter idag med faget Introduktion til socialvidenskab.

Introduction to Social Sciences

Holdt! Forestil dig en Jytte Abildstrøm, der er knap så sjov, knap så varm og knap så gæv. Rul hende en troldmand og så har du vores forelæser i Social Sciences. Til dato har jeg absolut intet forstået af hendes forelæsninger, absolut intet. Selv når jeg prøver at koncentrere mig om at følge hendes ellers udmærkede engelsk mislykkes det. Der går ca. 1 sek mellem hendes ord, så efter meget kort tid har man ikke blot tabt tråden, men også godt igang med en powernap. Jytte Abildstrøm

Første forelæsning startede hun med at bruge 1 time på at vise feriebilleder. What the fuck?!?! Pt. sidder vi og ser et 10 mins youtube klip fra en spansk soap opera. Vi er ca. 18 i klassen, kun mig og frederik der ikke snakker spansk.
Hun leger så den altid sjove pause-leg, hvor hun stopper videoen efter hvert tiende sekund og beder de andre om at oversætte hvad der er foregået i denne overdramatiserede udgave af Horton Sagaen. 

Samme klasse indeholder også en karakter udover det sædvanlige. Jorge fra Peru. Jorge har en kæreste fra Chile, som han gerne bruger timer på at snakke om, når han kan drejer f.eks. Swastika ind over Perus had til Chile , ind over den uretfærdige behandling hans kæreste engang har fået i en kiosk, da hun skulle købe en god flaske vin fra Chile og peruvianeren der ejede kiosken blev sur. Jesus kristus! …og Jytte elsker det og så ping ponger de 2 originaler lidt frem og tilbage over det.

Hvordan kan man dog få lov til at ødelægge et så spændende emne?

Tilføjelse: Nu er det gået helt over gevind, Jorge og Jytte har snakket i mere end en powernaps tid omkring hvorfor rige’s garagedøre åbner opad og fattige’s garagedøre åbner udad.