Spansk i Peru


Desværre synes studieadministrationen på CBS ikke at Spansk har meget med Filosofi og Økonomi at gøre. Sjovt nok synes de heller ikke Økonomi har særlig meget at gøre med Filosofi, men det er en hel anden historie.

Det betyder at det gratis spansk kursus USIL tilbyder mig hernede, ikke er meget værd i Danmark. Dette vil dog normalt ikke afholde mig fra at tage det, er her jo bl.a. for at lære spansk, men timerne ligger oveni mine andre timer, der er merit berigtigede. Michel Thomas spansk

…må også lige nævne at spansk-undervisningen jeg har fulgt indtil videre, langsomt slår mig ihjel. Tempoet er dræbende langsomt. Kan sagtens følge med. ikke så meget det. Føler bare lidt jeg spilder min tid, når jeg som 24årig skal udfylde en kryds&tværs over spanske bynavne i gruppe med en 19årig amerikansk pige, der aldrig har hørt om hverken Valencia, Sevilla eller Buenos Aires.

Mit spanske er jo desværre ret dårligt, i forhold til de andre internationale studerende hernede. Jeg går som sagt på det eneste universitet i Lima hvor man kan få engelsk undervisning, og resten af miljøet hernede har alle deres fag på spansk og taler mere eller mindre flydende.
Men jeg syntes, min situation taget i betragtning, at det er acceptabelt. Jeg prøver at øve mig så meget som muligt, er vild med den aggresivitet der ligger i sproget. Har en tendens til at råbe mit spanske mere end jeg snakker. POR FAVOR!!

Nu har jeg fundet en ny ven, han hedder Michel Thomas og han skal hjælpe mig med at blive bedre. Michel underviser normalt alle de kendte Hollywood stjerner, der har brug for at lære spansk ultra-hurtigt for deres nye rolle. Eller det vil sige, han underviste. For Michel døde i 2005. Heldigvis for mig, udgav han et par spanske lydbøger, og dem har jeg nu smidt op på min næstbedste ven, ipod’en!

Så slut med spildtid på en time i kombi-bussen på vej til skole. Nu er det undervisning hele vejen. Har dog endnu ikke taget kombi-bussen, taxi tager kun 20 min. og min danske mentalitet foreskriver følgende formel.

Kombibus = 3kr

Taxi = 20 kr.

Taxi delt med Frederik = 10 kr.

Difference = 7 kr.

Kombi bus = 60 min

Taxi = 20 min

Difference = 40 min.

Logik: Jeg vil gerne betale 7 kr for at spare 40 min. I Danmark kan jeg klø mig i nakken og få 100kr i timen for det. Ergo tid er penge og er man fra Danmark er det en dårlig investering at spare 7kr og spilde 40 min.

,